MD TRADE sztr je osnovana septembra 2005 godine. Od osnivanja radnja se bavila prodajom, projektovanjem  i ugradnjom opreme za centralno grejanje. Prodajom i ugradnjom klima uredjaja i ventilacije. Godinu dana kasnije radnja proširuje delatnost na prodaju termoizolacionog materijala, izradu fasada i mašinsko malterisanje. Delatnost je proširena kako bi se kupcu na jednom mestu kompletno pružila usluga potpunog komfora i uštede energije.

Zbog obima i potrebe posla radnja je 2010 god., prerasla u privredno društvo MD TRADE doo. Privredno društvo dodatno postavlja nove ciljeve za svoj razvoj i proširuje delatnost po dubini u okvirima svoje osnovne delatnosti. Kod centralnog grejanja, klimatizacije i ventilacije, pored klasičnog toplovodnog grejanja uvodimo i potpunu klimatizaciju sa toplotnim pumpama, i ventilaciju. Sve je dignuto na viši nivo uštede energije prilikom korišćenja grejanja i klimatizacije. Uporedo potpisujemo Ugovore sa skoro svim većim uvoznicima klima uredjaja i njihovim centralnim servisima o ugradnji i servisiranju klima uredjaja, tako da naš servis pokriva teritoriju od Aleksinca i Soko banje na severu do Leskovca i Vranja na jugu.

U gradjevini se usko specijalizujemo za mašinsko malterisanje, molersko farbarske radove, izradu demit fasada, postavljanje podnih obloga (parket,laminat), izradu hidroizolacije, tj. za sve završne radove u gradjevinarstvu. Sve radove projektuju i nadziru naši diplomirani gradjevinski ižinjeri. Cilj su nam nove tehnologije u koraku sa vremenom kako bi smo poboljšali komfor i udobnost korisnicima sa jos većom uštedom energije.

2009 god. smo u saradnji sa firmom 12.oktobar potpisali Ugovor sa KPZ Deligrad Niš o ponovnom pokretanju njihove proizvodnje bojlera. Prvi čelični emajlirani bojleri su izašli na trzište krajem 2009 god. pod robnom markom Deligrad. Ti bojleri su bili identični po svim karakteristikama i dizajnu sa njihovim bojlerima koje su pravili ranije, godinama.

Krajem 2010 god. je MD TRADE  doo je samostalno potpisao Ugovor sa Deligradom o proizvodnji čeličnih emajliranih bojlera pod robnom markom MD TRADE. To je redizajniran Deligradov bojler, gde izgled bojlera prati nove i savremene trendove današnjice, a osnovne tehničke karakteristike bojlera ostaju iste, kao sto su prečnik, visina i razmak drzača za vešanje o zid.

Od aprila 2014 god. MD TRADE doo, počinje svoju samostalnu proizvodnju bojlera.To su bojleri sa prohromskim kazanom od 50 i 80 lit, kao i mali kuhinjski bojleri od 5 i 10 lit sa plastičnim kazanom.

Pored proizvodnje bojlera, MD TRADE doo, se bavi i proizvodnjom konzola za klima uredjaje.

Marta 2018 godine MD Trade doo preuzima robnu marku Ekopan plus doo iz Niša i nastavlja proizvodnju električnih kotlova i mini kotlarnica brenda Ekopan plus.

Februara 2019 godine prelazi u novu proizvodnu halu, ogranak Gadžin Han, adresa Dragutina Matića bb i time proširuje pogonske kapacitete, a na postojećoj adresi ostaje centrala firme i maloprodajni objekat.

Marta 2019 godine MD Trade dobija POTVRDU o usaglašenosti sa tehničkim uslovima za kalorimetre i deljitelje toplote proizvodjača SIEMENS Nemačka  od strane JKP Gradska toplana Niš. Samim tim dobija i status kontrolora da može svoje uredjaje SIEMENS da distribuira, ugradjuje, očitava i vrši preraspodelu toplotne energije za potrebe JKP Gradska toplana Niš.

Marta 2020 god. Počeli smo proizvodnju ormarića sa bravicom različitih veličina. Standardna proizvodnja je kaseta uzidna i nazidna visine 450 mm a dužina od 400 mm do 1000 mm koja se koristi u sistemima centralnog grejanja, a proizvodimo i kasete za vodomere i kalorimetre svih dimenzija po zahtevu kupca.

Decembra 2023. godine počeli smo proizvodnju nove električne mini kotlarnice MD TRONIC.